Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu 350g

Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu 350g

Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu 350g
bez glutenu
bez glutenu
bez dodatku pszenicy
bez dodatku pszenicy
bez oleju palmowego
bez oleju palmowego
bez laktozy
bez laktozy
bez syropu glukozowo-fruktozowego
bez syropu glukozowo-fruktozowego
produkt wegański
produkt wegański

Wariant

Obecna cena: 4,29 zł
  • Dostępne

  • Kup a otrzymasz we wtorek

    Zapłać w ciągu 00 dni 00 godz. 00 min. 00 sek.

  • Darmowa dostawa

    Dowiedz się więcej

  • Opis
  • Składniki
  • Właściwości odżywcze

Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu Sante powstała w trosce o układ krążenia. Zawiera aż o 30% mniej sodu niż zwykła sól kuchenna. Jest źródłem potasu, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia. W 100 g produktu znajduje się aż 15 570 mg potasu, co oznacza, że potas stanowi aż 15% produktu.

Sól Sante nie zawiera sztucznego antyzbrylacza (E536 – żelazocyjanek potasu). Jest źródłem naturalnego magnezu, który skutecznie zapobiega zbrylaniu się soli w grudki i sprawia, że sól jest doskonale sypka i wygodna w stosowaniu.

Sól Sante jest wzbogacona w jod. Ten cenny pierwiastek pomaga w prawidłowej produkcji hormonów przez tarczycę i prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Sól Sante doskonale wyodrębnia smak i aromat potraw  – dzięki niej możesz ograniczyć stosowanie innych przypraw, zawierających substancje konserwujące.

  • Dietetycy zalecają picie dużej ilości płynów. Ale nie każdy napój nawadnia organizm, a nawet regularne picie znacznych ilości wody może nie zabezpieczyć przed odwodnieniem! Woda potrzebuje sojusznika. Jest nim sól! Czytaj więcej
  • Dowiedz się, jakie właściwości ma sól morska i dlaczego warto wybrać Sól morską firmy Sante! Czytaj więcej

Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł – dodawanej do potraw i znajdującej się w produktach.