Bakalie

Bakalie Sante to rozpieszczająca podniebienie zdrowa przekąska, przepyszny dodatek do ciast, naturalna dekoracja deserów. Bakalie to nieocenione źródło witamin. Wspomagają pamięć i koncentrację, więc jeśli jesteś studentem lub pracujesz umysłowo, bakalie są idealną przekąską dla Ciebie. Są doskonałym zamiennikiem słodyczy i sprzymierzeńcem osób na diecie odchudzającej. Stanowią źródło błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i jest niezbędny w procesie udanego odchudzania. Bakalie Sante to skarbnica witamin i składników mineralnych. Idealna przekąska dla dzieci do szkoły i dla dorosłych do pracy – zaspokajają głód szybko i na długo! Praktyczne opakowanie zapewnia wygodę i świeżość na dłużej. To prawdziwa bomba witaminowa! Poznaj wszystkie bakalie od Sante - migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, nerkowce, orzeszki ziemne, żurawina suszona, morele suszone, mieszanka studencka z migdałami, słonecznik łuskany, rodzynki sułtańskie, śliwki suszone, pestki dyni, daktyle. W ofercie Sante znajdziesz najsmaczniejsze rodzaje suszonych bakalii i mieszanki bakaliowe. Suszona żurawina Sante to żurawina wielkoowocowa, która zachwyci Cię kwaskowym smakiem i idealnie wzbogaci smak farszów, mięs i naparów. Znajdziesz tu migdały w dwóch rodzajach: migdały blanszowane w płatkach i jako całe łuskane migdały. Płatki z blanszowanych migdałów zapewnią wykwintny smak i zwiększą wartość odżywczą dań mięsnych i deserów. Całe migdały to sycąca na długo, smakowita przekąska. Migdały charakteryzują się naturalnie wysoką zawartością witamin E, B2 i B3. Są źródłem kwasu foliowego i witaminy B1 (tiaminy). Dostarczają magnezu, fosforu, potasu, żelaza, wapnia i cynku, a do tego mają wysoką zawartość błonnika! Orzechy włoskie to również źródło witamin i składników mineralnych oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które pomogą Ci zadbać o zdrowie układu krążenia. Chrup na zdrowie! Suszone rodzynki, suszone morele, oraz migdały w płatkach to obowiązkowy składnik ciast i deserów, wspaniale smakują także z owsianką i jaglanką. Spróbuj mieszanki studenckiej z migdałami. W sam raz do chrupania, gdy masz ochotę na zdrową przekąskę. Dynia łuskana to świetny dodatek do zup-kremów, sałatek i domowego chleba, oraz smaczna przekąska. Pestki dyni są źródłem witaminy E, witamin z grupy B i kwasu foliowego. Mają wysoką zawartość fosforu, magnezu, żelaza i potasu. Orzechy, pestki i suszone owoce możesz dodawać do jogurtu, kefiru czy domowego musli. Masz ochotę na coś słodkiego? Wybierz daktyle, które możesz zblendować  z kremem orzechowym GO ON Peanut Butter (ang. masło orzechowe) przygotowując przepyszny słodki orzechowy krem do deserów.  Posmarowane nim naleśniki czy wafle ryżowe to zdrowa przekąska, która zadowoli każdego miłośnika słodkości. Zdrowe bakalie to znakomity element nie tylko smacznej, lecz także prawidłowo zbilansowanej diety.